115 Views

Question : Comprehension:
Read the given passage and answer the question that follows.
We started our research into organisational and personal excellence by studying a slightly different topic. We figured that if we could learn why certain people were more effective than others, then we could learn exactly what they did, clone it, and pass it on to others. We asked people to identify who they thought were their most effective colleagues. In fact, over the past twenty-five years, we have asked over twenty thousand people to identify the individuals in their organisations who could really get things done. We wanted to find those who were not just influential but who were far more influential than the rest.
Question:
Which real life situation can be the most appropriate to be inferred from the passage?

Option 1: Inflation has direct influence on the morals and ethics of an individual.

Option 2: If we do something wrong to decent people, the same comes to haunt us even after many years.

Option 3: People nowadays do not have patience and want quick success and does not matter what path they choose to obtain their targets.

Option 4: Jassie is an efficient employee whose work ethics can be a case study to learn more about organisational and personal excellence.


Team Careers360 23rd Jan, 2024
Answer (1)
Team Careers360 24th Jan, 2024

Correct Answer: Jassie is an efficient employee whose work ethics can be a case study to learn more about organisational and personal excellence.


Solution : The fourth option is the correct choice.

Explanation:
The passage discusses a research initiative aimed at understanding organisational and personal excellence by identifying individuals who are more effective than others. The goal is to learn from these individuals, replicate their behaviours, and pass on the knowledge to others. The situation of Jassie being an efficient employee with an exemplary work ethic aligns with the passage's theme of studying individuals who are highly effective in their roles.

Therefore, the most appropriate real-life situation that can be inferred from the passage would be: Jassie is an efficient employee whose work ethics can be a case study to learn more about organizational and personal excellence.

Know More About

Related Questions

Amity University-Noida B.Tech...
Apply
Among top 100 Universities Globally in the Times Higher Education (THE) Interdisciplinary Science Rankings 2026
VIT - VITEEE 2026
Apply
National level exam conducted by VIT University, Vellore | Ranked #16 by NIRF for Engg. | NAAC A++ Accredited
RV University, Bangalore | La...
Apply
Excellent curriculum; an impressive range of electives, besides core law courses. Up to 100% merit scholarship on a first-come, first-served basis
Amity University-Noida M.Tech...
Apply
Among top 100 Universities Globally in the Times Higher Education (THE) Interdisciplinary Science Rankings 2026
Amity University-Noida MBA Ad...
Apply
Ranked among top 10 B-Schools in India by multiple publications | Top Recruiters-Google, MicKinsey, Amazon, BCG & many more.
Great Lakes Institute of Mana...
Apply
Last Date to Apply: 10th Jan | Globally Recognized by AACSB (US) & AMBA (UK) | 17.8 LPA Avg. CTC for PGPM 2025
View All Application Forms

Download the Careers360 App on your Android phone

Regular exam updates, QnA, Predictors, College Applications & E-books now on your Mobile

150M+ Students
30,000+ Colleges
500+ Exams
1500+ E-books