37 Views

Question : Comprehension:
Read the given passage and answer the questions that follow.
Climate policy must now put health at the centre and promote climate change mitigation policies that bring health benefits simultaneously. Health-focused climate policy would help bring about a planet that has cleaner air, more abundant and safer fresh water and food, more effective and fairer health and social protection systems and, as a result, healthier people. Investments in clean energy will yield health gains that repay those investments twice over. There are proven interventions able to reduce emissions of short-lived climate pollutants, for instance, applying higher standards for vehicle emissions, which have been calculated to save approximately 2.4 million lives per year, through improved air quality and reduce global warming by about 0.5°C by 2050. The cost of renewable sources of energy has decreased significantly in the last few years, and solar energy is now cheaper than coal or gas in most major economies.
Question:
Which is the best description of the tone of the passage?

Option 1: Biased

Option 2: Cynical

Option 3: Technical

Option 4: Humanistic


Team Careers360 8th Jan, 2024
Answer (1)
Team Careers360 21st Jan, 2024

Correct Answer: Humanistic


Solution : The correct answer is the fourth option

Explanation: The term "humanistic" is often associated with an approach that prioritises the well-being and dignity of humans. In the context of the passage, the focus on integrating health into climate policy suggests a concern for the health and welfare of individuals and communities.

Therefore, the correct answer is humanistic.

Know More About

Related Questions

Manipal Online M.Com Admissions
Apply
Apply for Online M.Com from Manipal University
View All Application Forms

Download the Careers360 App on your Android phone

Regular exam updates, QnA, Predictors, College Applications & E-books now on your Mobile

150M+ Students
30,000+ Colleges
500+ Exams
1500+ E-books