All Questions

Idea

Follow
Showing 81 - 90 out of 730 Questions
21 Views

Question : Comprehension:
Read the given passage and answer the questions that follow.
It is not an exaggeration to say that the question of where and when the Black Death, the deadliest pandemic ever, originated is one of the biggest mysteries in human history. After all, the Black Death was the first wave of the second plague pandemic of the 14th to early 19th centuries. It killed some 50–60% of the population in Europe, the Middle East, and North Africa, and an unaccountable number of people in Central Asia. Different proposals, based on competing theories, have been put forward. But in 2017, I came across some records describing an intriguing medieval cemetery in Kara-Djigach, Chüy Valley, northern Kyrgyzstan, which I suspected may hold the key. As part of a multidisciplinary team co-led by Maria Spyrou at the University of Tubingen, we have now investigated several specimens from individuals buried at that site and come up with an answer. The idea that the Black Death originated in the east—territories overlapping, roughly speaking, Central Asia, Mongolia, and China—dates back to the contemporaries of the pandemic in Europe and the Islamic world. The modern, academic Chinese origin theory dates back at least to 1756–8, and a publication about the history of Central Asia by French scholar Joseph de Guignes.


Which of the following may be the probable origin of the Black Death, according to the passage?

Option 1: Kyrgyzstan

Option 2: India

Option 3: Mongolia

Option 4: China

Team Careers360 14th Jan, 2024

Correct Answer: Kyrgyzstan


Solution : The first option is correct.

The probable origin of the Black Death, according to the passage, is Kyrgyzstan. The passage mentions the discovery of an intriguing medieval cemetery in Kara-Djigach, Chüy Valley, northern Kyrgyzstan, in 2017. The speaker suspected that this site may hold

12 Views

Question : ________ is a crucial management control theory based on the idea that trying to control everything only leads to controlling nothing.

Option 1: Management by Exception

Option 2: Critical Point Control

Option 3: Both (1) and (2)

Option 4: Budgetary control

Team Careers360 13th Jan, 2024

Correct Answer: Management by Exception


Solution : The philosophy behind the management strategy known as "management by exception" is that "trying to control everything leads in controlling nothing." This suggests that only critical and major deviations that are outside of the permitted range need to be under control. Hence, the

22 Views

Question : Comprehension:

Read the following passage and answer the questions.

This year, I celebrated twenty-five years with a Seeing Eye dog. When I came to "The Seeing Eye' in 1983, I had no idea how much my canine partner would do for me. I can well remember walking down a country road independently, with a light step and joy in my heart, knowing that Novel- my first Seeing Eye dog- would keep me safe.

Since that glorious beginning, my dogs have seen me through two university degrees while living in four different cities in Canada and the United States. These competent and loving guides have shown me amazing skills - keeping me safe from traffic, fallen trees, new places and a host of unseen dangers. I have acquired self-confidence and a faith that anything is possible with my dog at my side. Over the years, my dogs have always been a source of pride and pleasure for me, and I brag about them to my family and friends.

Today, the way young Rambo manoeuvres me through the rush-hour traffic is wonderful. But it is all those little things like finding a table at a restaurant, finding empty cubicles at the physical therapy clinic where I work, that can mean so much more. Rambo is my sixth guide who arrived in June 2008 after Ruskin left me. He has already established himself in my heart. He is guiding me through another chapter in my life. I wish to thank all my friends at 'The Seeing Eye' for the support they have offered me over the years. I also thank them for being like family, most importantly, being there to train these furry soul-mates so well!

Question:

Which of these statements is NOT true?

Option 1: The narrator is grateful to “The Seeing Eye’ organisation.

Option 2: The narrator is visually impaired.

Option 3: The narrator is undergoing physical therapy.

Option 4: The narrator holds two university degrees.

Team Careers360 14th Jan, 2024

Correct Answer: The narrator is undergoing physical therapy.


Solution : The correct choice is the third option.

Explanation:
Since there is no explicit mention that the narrator is undergoing physical therapy. The text indicates that the narrator works at a physical therapy clinic, mentioning finding empty cubicles there. This implies

35 Views

Question : Comprehension:
Read the given passage and answer the questions that follow.
It is not an exaggeration to say that the question of where and when the Black Death, the deadliest pandemic ever, originated is one of the biggest mysteries in human history. After all, the Black Death was the first wave of the second plague pandemic of the 14th to early 19th centuries. It killed some 50-60% of the population in Europe, the Middle East and North Africa and an unaccountable number of people in Central Asia. Different proposals, based on competing theories, have been put forward. But in 2017, I came across some records describing an intriguing medieval cemetery in Kara-Djigach, Chüy Valley, northern Kyrgyzstan, which I suspected may hold the key. As part of a multidisciplinary team co-led by Maria Spyrou at the University of Tubingen, we have now investigated several specimens from individuals buried at that site – and come up with an answer. The idea that the Black Death originated in the east – territories overlapping, roughly speaking, Central Asia, Mongolia and China – dates back to the contemporaries of the pandemic in Europe and the Islamic world. The modern, academic Chinese origin theory dates back to at least 1756-8 and a publication about the history of Central Asia by French scholar Joseph de Guignes.
Select the suitable word given in the passage which means ‘areas of land under the jurisdiction of a ruler or state’.

Option 1: Territories

Option 2: Contemporaries

Option 3: Population

Option 4: Mysteries

Team Careers360 21st Jan, 2024

Correct Answer: Territories


Solution : The correct choice is the first option.

The passage mentions, "The idea that the Black Death originated in the east—territories overlapping, roughly speaking, Central Asia, Mongolia, and China." Here, territories refers to regions or areas under consideration.

The meanings of other options are as

11 Views

Question : Select the most appropriate meaning of the bracketed idiom in the given sentence.
The last observation of yours has (hit the nail on the head).

Option 1: To have no idea about anything

Option 2: A personal interest in the matter

Option 3: To hear rumours

Option 4: Find exactly the right answer

Team Careers360 13th Jan, 2024

Correct Answer: Find exactly the right answer


Solution : The fourth option is correct.

The idiom hit the nail on the head is an expression that means to describe precisely what is causing a situation or problem or to find the exact solution to a problem.

In this context, the

The question have been saved in answer later, you can access it from your profile anytime. Access now