All Questions

Australia

Follow
Showing 41 - 50 out of 228 Questions
8 Views

Question : Comprehension:
Read the given passage and answer the questions that follow.

Migaloo is by far one of the world’s most recognisable whales because he is completely white. Thanks to genetic sampling of Migaloo’s skin, scientists have identified that he’s male, and his albino appearance is a result of a variation in the gene responsible for the colour of his skin.
Simply by looking different, Migaloo has become an icon within Australia’s east coast humpback whale population. Indeed, Migaloo has his own Twitter account with over 10,000 followers and a website where fans can lodge sightings and learn more about humpback whales.
He was first discovered in 1991 off Byron Bay, Australia, and has since played hide and seek for many years, with many not knowing where or when he’ll show up next. He’s even surprised Kiwi fans by showing up in New Zealand waters.
With the last official sighting two years ago, the time has once again come for us to ask: Where is Migaloo?
Already this year, there have been false sightings, such as a near-white whale spotted off New South Wales. To make things more confusing, regular-looking humpbacks can trick whale watchers when they flip upside down due to their white bellies.

Question:
How can regular-looking humpbacks trick whale watchers?

Option 1: By posting tweets on Twitter.

Option 2: By appearing secretly and unexpectedly.

Option 3: By showing their white-coloured bellies.

Option 4: By displaying their huge size.

Team Careers360 19th Jan, 2024

Correct Answer: By showing their white-coloured bellies.


Solution : The correct choice is the third option (refer to the last line of the last paragraph).

Explanation: In the given passage, it is mentioned that regular-looking humpbacks can trick whale watchers when they flip upside down due to their white bellies. Therefore, the correct answer is the third option, by showing their white-coloured bellies. This option accurately reflects the information provided in the passage.

Regular-looking humpbacks can trick whale watchers by showing their white-coloured bellies when they flip upside down.

14 Views

Question : Comprehension:

In the following passage, some words have been deleted. Read the passage carefully and select the most appropriate option to fill in each blank.

The hopping kangaroo is a (1) _______ sight in every snapshot relating to Australia. Members of the kangaroo family can be as small as a rat or as big as a man. Kangaroos are found mainly in Australia, Tasmania, and New Guinea. Kangaroos, which are big-footed marsupials that evolved in Australia, use their short front legs like arms. The man-sized kangaroos of Australia are (2) ________of speeding up to 88 km/h for short distances, their means of (3)_______ being their powerful hind legs, which carry them over the ground in jumps of 9 m or more at a time. Weighing around 70 kg, they have an average lifespan of around six to eight years and a maximum lifetime of 20 years. When bothered by predators, kangaroos often (4) ______ for the water, standing submerged to the chest and attempting to drown the attacker by holding him under water. Another defensive technique is to get their back to a tree and kick at their (5)_________ with their clawed hind feet, sometimes with sufficient force to kill a man. Normally shy animals, they alert other kangaroos to danger by beating on the ground with their hind feet. This loud alarm signal carries over a long distance.

Question:

Select the most appropriate option to fill in the blank number 4.

Option 1: return

Option 2: steer

Option 3: orient

Option 4: head

Team Careers360 21st Jan, 2024

Correct Answer: head


Solution : The correct choice is the fourth option.

Head means to move towards a particular position. This helps convey the intended meaning that kangaroos move towards the water when they are disturbed by predators.

Therefore, the correct answer is head.

12 Views

Question : There are certain words missing in the passage given below. The options given contain an answer that will fit in those given blanks. Choose the correct word to be used to make the sentence coherent and grammatically correct.

The decision made by the goverment of India to purchase crude oil at a discounted rate from Russia,  when the Putin goverment is bombing civilians in Ukraine, is 1) __________________ by many. 2)________________ to the Narendra Modi administration’s request to not to politicise the issue, in the current scenario the decision is as much political as it is economic, however much we may wish it were not.

While the major countries like US, Europe , Japan and Australia have made no secret revelation that India should  join them in 3) _____________________ Putin’s war, as the goverment of 141 countries who voted in favour of the UN General Assembly resolution did. Russia has intentionally offered the discount at the oil to show that India is among the ‘many’ countries that resist the Atlantic alliance’s attempt to 4) __________________ and punish Putin. On the other hand Xi’s China has suddenly discovered that Modi’s India is worth talking to: it will provide cover for the Xi government to not only 5) ________________ attention from its own support for Russia, but also to position itself as someone who is more willing to engage with the Atlantic alliance than India.

Choose the correct word to be used in the blank 5.

Option 1: beseech
 

Option 2: extol

Option 3: deflect
 

Option 4:  signify

Team Careers360 15th Jan, 2024

Correct Answer: deflect
 


Solution : The correct answer is deflect.

it will provide cover for the Xi government to not only deflect attention from its own support for Russia, but also to position itself as someone who is more willing to engage with the Atlantic alliance than India.

Explanation:

Deflect is the only word that will fit the blank and make the sentence coherent.
When you deflect something, such as criticism or attention, you prevent it from being directed at or affecting you.

Meaning of the rest of the words
Beseech- to beg urgently or anxiously for something.

Extol- to praise highly

Signify-be an indication of

 

22 Views

Question : Comprehension:
Read the given passage and answer the questions that follow.

Migaloo is by far one of the world’s most recognisable whales because he is completely white. Thanks to genetic sampling of Migaloo’s skin, scientists have identified that he’s male, and his albino appearance is a result of a variation in the gene responsible for the colour of his skin.
Simply by looking different, Migaloo has become an icon within Australia’s east coast humpback whale population. Indeed, Migaloo has his own Twitter account with over 10,000 followers and a website where fans can lodge sightings and learn more about humpback whales.
He was first discovered in 1991 off Byron Bay, Australia, and has since played hide and seek for many years, with many not knowing where or when he’ll show up next. He’s even surprised Kiwi fans by showing up in New Zealand waters.
With the last official sighting two years ago, the time has once again come for us to ask:
where is Migaloo?
Already this year there have been false sightings, such as a near all white whale spotted off New South Wales. To make things more confusing, regular-looking humpbacks can trick whale watchers when they flip upside down, due to their white bellies.

Question:
What is the theme of the passage?

Option 1: Protection of whales.

Option 2: The extinction of Migaloo.

Option 3: The sighting of Migaloo.

Option 4: Whale hunting and its aftermath.

Team Careers360 15th Jan, 2024

Correct Answer: The sighting of Migaloo.


Solution : The correct choice is the third option.

Explanation: In this case, the passage primarily discusses the unique characteristics of Migaloo, an albino humpback whale, his significance within Australia's east coast humpback whale population, and the curiosity surrounding his sightings. The correct theme of the passage is the sighting of Migaloo. The passage does not focus on the protection of whales, the extinction of Migaloo, or the negative aspects of whale hunting.

14 Views

Question : Comprehension:
Read the given passage and answer the questions that follow.

Migaloo is by far one of the world’s most recognisable whales because he is completely white. Thanks to genetic sampling of Migaloo’s skin, scientists have identified that he’s male, and his albino appearance is a result of a variation in the gene responsible for the colour of his skin.
Simply by looking different, Migaloo has become an icon within Australia’s east coast humpback whale population. Indeed, Migaloo has his own Twitter account with over 10,000 followers and a website where fans can lodge sightings and learn more about humpback whales.
He was first discovered in 1991 off Byron Bay, Australia, and has since played hide and seek for many years, with many not knowing where or when he’ll show up next. He’s even surprised Kiwi fans by showing up in New Zealand waters.
With the last official sighting two years ago, the time has once again come for us to ask: Where is Migaloo?
Already this year, there have been false sightings, such as a near-white whale spotted off New South Wales. To make things more confusing, regular-looking humpbacks can trick whale watchers when they flip upside down due to their white bellies.

Question:
Select the suitable word given in the passage, which means ‘turn over with a sudden, quick movement’.

Option 1: Albino

Option 2: Flip

Option 3: Humpback

Option 4: Lodge

Team Careers360 24th Jan, 2024

Correct Answer: Flip


Solution : The correct choice is the second option.

Explanation: In the context of the passage, the word that means 'turn over with a sudden, quick movement' is flip. The passage mentions in the last line of the last paragraph that regular-looking humpbacks can trick whale watchers when they flip upside down. This use of the word flip indicates the sudden turning over of humpback whales, creating confusion for observers.

Therefore, the word that means to turn over with a sudden, quick movement is flip.

11 Views

Question : There are certain words missing in the passage given below. The options given contain an answer that will fit in those given blanks. Choose the correct word to be used to make the sentence coherent and grammatically correct.

The decision made by the goverment of India to purchase crude oil at a discounted rate from Russia,  when the Putin goverment is bombing civilians in Ukraine, is 1) __________________ by many. 2)________________ to the Narendra Modi administration’s request to not to politicise the issue, in the current scenario the decision is as much political as it is economic, however much we may wish it were not.

While the major countries like US, Europe , Japan and Australia have made no secret revelation that India should  join them in 3) _____________________ Putin’s war, as the goverment of 141 countries who voted in favour of the UN General Assembly resolution did. Russia has intentionally offered the discount at the oil to show that India is among the ‘many’ countries that resist the Atlantic alliance’s attempt to 4) __________________ and punish Putin. On the other hand Xi’s China has suddenly discovered that Modi’s India is worth talking to: it will provide cover for the Xi government to not only 5) ________________ attention from its own support for Russia, but also to position itself as someone who is more willing to engage with the Atlantic alliance than India.

Choose the correct word to be used in the blank 4

Option 1:  isolate
 

Option 2: recapitulate
 

Option 3: jaded

Option 4: ramify

Team Careers360 23rd Jan, 2024

Correct Answer:  isolate
 


Solution : The correct answer is isolate.

Russia has intentionally offered the discount at the oil to show that India is among the ‘many’ countries that resist the Atlantic alliance’s attempt to isolate and punish Putin.

Explanation:

Isolate is the only word that will fit the blank and make the sentence coherent.
It means to cause (a person or place) to be alone or separated from others.

Meaning of the rest of the words

Recapitulate- to summarise and restate the main points.

Jaded- bored or lacking enthusiasm, typically after having had too much of something.

Ramify- to divide or spread out into branches or branchlike parts; extend into subdivisions.

40 Views

Question : The claim for 'swarajya' or self-government within the British Empire, on the model of self-governing colonies like Australia and Canada, was put forward from the Congress platform in 1905 by:

Option 1: Lala Lajpat Rai

Option 2: Dadabhai Naoroji

Option 3: Bipin Chandra Pal

Option 4: Gopal Krishna Gokhale

Team Careers360 19th Jan, 2024

Correct Answer: Gopal Krishna Gokhale


Solution : The correct option is Gopal Krishna Gokhale

Gopal Krishna Gokhale advocated in 1905 from the Congress platform for "swarajya," or self-government, inside the British Empire, based on the model of self-governing colonies like Australia and Canada. Prominent statesman and social reformer Gokhale was instrumental in defining the demand for independence within the confines of the British Empire.

The question have been saved in answer later, you can access it from your profile anytime. Access now