Question : Comprehension:
Read the given passage and answer the questions that follow.
In the three days since schools reopened for junior students after two years, teachers are missing the familiar buzz in classrooms and have found a section of students to be unusually quiet. Some students are 'withdrawn', their social skills having been impacted by the long closure of schools. Teachers and counsellors are hopeful this will pass soon, and till then, they will have to be patient with the children and keep a close eye on their behaviour. "Children might have developed behavioural problems such as screen addiction and restlessness. They might have become impulsive and are not attentive to lessons. Teachers have to be proactive about the mental health of the child," said the psychiatrist.
Question:
How long has it been since the schools reopened?
Option 1: Two days
Option 2: Three days
Option 3: Two years
Option 4: Three years
Correct Answer: Three days
Solution : The correct choice is the second option .
The passage explicitly states, "In the three days since schools reopened for junior students after two years". This specific time frame of three days is mentioned in the passage, indicating the duration since the schools reopened.
Therefore, the right answer is three days.
Related Questions
Know More about
Staff Selection Commission Stenographer ...
Application | Eligibility | Dates | Syllabus
Get Updates BrochureYour Staff Selection Commission Stenographer Grade C & D Exam brochure has been successfully mailed to your registered email id “”.




